امالرفعت عضوا نشيط
عدد المساهمات : 20 العمر : 49 العمل/الترفيه : كاتبة مسرحيات دينيه المزاج : ببركه ربنا كويس جداااااااااا الشفيع : حبيبى و شفيعى مارجرجس الوظيفة : ربة منزل الديانة : مسيحية السٌّمعَة : 1 نقاط : 21970 تاريخ التسجيل : 27/11/2009
| موضوع: شوربة السمك و الجمبرى بالبطاطس الجمعة نوفمبر 27, 2009 4:59 pm | |
| شوربة السمك او الجمبرى بالبطاطس
--------------------------------------------------------------------------------
المقادير نصف كيلو سمك او جمبرى مقطع إلى قطع صغيرة – بصلة مفرية – نصف ملعقة ثوم مفرى – كمون – فلفل إسود – 2 فص حبهان – زيت – ماء – ملح – 2 ثمرة بطاطس مسلوقة – 2 ملعقة كريمر حسب الرغبة – قليل من المستكة .
طريقة التجهيز - نضع قليلا من الزيت فى وعاء ونرفعة على النار حتى يسخن ثم نضيف الية المستكة حتى تسيح ثم اضافة البصل المفرى والثوم المفرى وتحمر نصف تحمير . - يضاف 3 كوب ماء ويوضع فية 2 ملعقة كريمر وقليل من الكركم او ملعقة صغيرة فلفل ارناؤوطى والبطاطس المسلوقة بعد هرسها جيدا ويوضع الملح والفلفل والكمون والحبان ويرفع على النار حتى الغليان . - يوضع السمك المقطع او الجمبرى المقطع ويترك حتى ينضج ( حوالى 7 دقائق ) . - يصب فى اطباق ساخنا ، ويمكن وضع البقسماط او الخبز الجاف المقطع عند الاكل .
و بالف هنا و شفاااااااااااااااااا __________________ | |
|